В момента има 13 посетителя в сайта
Брой прегледи на съдържанието : 105010
М
07
2017

ЧРД на ЦНСТ! - 6години

Написано от Даниела Димитрова
ПДФПечатЕ-мейл

Вече станахме на 6 години! Проходихме, пораснахме, вече може да се каже, че стигнахме училищна възраст!!! :) Живота в нашата къща е в един преходен период!

Гордеем се, че постигаме заедно много от нашите успехи!!!

Гордеем се, че от създаването на ЦНСТ през март 2011г. до момента –март 2017г. в ЦНСТ са регистрирани 48 деца. , от тях до момента са –напуснали 36деца(реинтегрирани в семейството или при близки и роднини-16; осиновени-11; настанени в приемно семейство- 5 ; преместени в друго ЦНСТ- 3; преместени в друга институция -1 );

Гордеем се, че повече от напусналите деца са осиновени или са реинтегрирани в биологичното семейство! ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!

 

 

 


Д
28
2016

Спри да носиш шоколади в домовете

Написано от Даниела Димитрова
ПДФПечатЕ-мейл

източник : http://mayadbeee.blogspot.bg/2016/12/blog-post.html

7 момчета на по 15 години. Аз и  Рени- ментори в Чайната,

1 възпитател от Дом Надежда - Варна
и Милен, на 20 , бивш възпитаник на същия дом, бяхме за седмица в София.
На всеки няколко месеца от Чайната правим доброволчески лагери с момчетата от варненските домове и пътуваме до различни краища на България- Пловдив, палатки из Родопите, Велико Търново, Лагерите са скъпи, не защото са луксозни, а защото просто не е евтино организация като нашата да намери средства за хотели, транспорт, храна, вода, застраховки, забавления. Няма хонорари за никой, често после няма снимки и няма прес-съобщения, защото не можем да снимаме децата от домове, поради законови ограничения.
Избирам сега да ви разкажа за лагера в София, защото този беше един от най-успешните до момента. Защото този път ни подкрепиха много фирми, организации и дарители. И защото беше прекрасна седмица! 7 момчета в тийнейджърска възраст никога не са лесна група, без значение дали са от дом или не. В последния момент се оказа, че трябва да пътувам и със собствените си две деца на-  4г и 6г, а Рени беше болна. Хаосът беше горе-долу пълен. И съм бременна в 4-тия месец. И не се хваля, просто искам да ви кажа на всички, че няма нещо, което да ви спре по пътяви, освен вас самите.

 

Н
20
2016

Все още ги има "Чаените приказки"

Написано от Даниела Димитрова
ПДФПечатЕ-мейл
       И тази година работи мини -проект "Чаени приказки" с водещ възпитател -Валентина Тодорова .
Макар и с леки изменения и затруднения, нещотъсачите, въхновени от света на приказките, не липсват. Може да са двама, трима или четирима, важното е че ги има все още!
       Нищо, че е трудно четенето с разбиране, осмисляне! С помощта на възпитателката тези деца, изпаднали в трудна реалност, все пак търсят някои поуки и истини, които някога може да им помогнат!
       Срещите с приказките в една по-свободна обстановка са наистина полезни и дават малко топлинка и светлина, че чудесата стават!
Н
20
2016

Обучение на екипа

Написано от Даниела Димитрова
ПДФПечатЕ-мейл

 На 16.09; 2.11; 3.11. 2016г. представители на фондация" Лумос"http://bulgaria.wearelumos.org/our-work - Вера Колешева и Мария Русева , проведоха обучение на целия екип в ЦНСТ ДМ с.М.Преславец.

    Темите, които бяха засегнати са насочени към подобряване на грижата за децата и младежите в риск, които са настанени в нашата къща. Благодарим на Вера и Мария за предадените знания и вълнуващите материали!         Благодарим на Кмета на селото Г. Ангелова , че предостави залата за обучение.

     До нови срещи!

 


М
29
2016

5 години от създаването на ЦНСТ ДМ без увреждания

Написано от Даниела Димитрова
ПДФПечатЕ-мейл

                                     На 7.03.2011 започна всичко!

Преди 5 години създадохме и изградихме нещо ново, нова социална услуга на територията на община Главиница.

На нашия празник дойдоха представители на общинската власт - в.и.кмет- Сюзан Хасан, в.и.зам кмет - Д.Милчева, и секретар на общината Ашкън Салим , на местната власт- кмет- Галя Ангелова, председателя на ЗКооперация в с. М.Преславец- Анчо Ангелов и бивша наша колeжка - П.Нейчева.

За да се почувстваме празнично и с настроение се погрижи екипът на "Като звездите" с ръководител    г-жа Ирена Анастасова, приятел на нашите деца от 4 години.

                                ДЕЦАТА СИ ПРЕКАРАХА ЧУДЕСНО!

Страница 1 от 14
evr-s Проект „ Център за настаняване от семеен тип за деца от 3 до 10 годишна възраст „ по Схема за предоставяне на финансова помощ BG051PO0015.2.06 „ Социални услуги за социално включване”. esf_bg

 

Glavinitsa_2

 

 

evr-s esf_bg

 Проект „ Център за настаняване от семеен тип за деца от 3 до 10 годишна възраст „ по Схема за предоставяне на финансова помощ BG051PO0015.2.06 „ Социални услуги за социално включване”.

 

Декларация

Този документ е създаден с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Развитие на човешките ресурси", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд. Цялата отговорност за съдържанието на документа се носи от Община Главиница и при никакви обстоятелства не може да се приема, че този документ отразява официалното становище на Европейския съюз и Договарящия орган.